Innoasis

Bolig for livet

Hva er en bolig for livet? Brukeren er nøkkelen til svaret. Den 24. mai kan du delta aktivt med dine meninger sammen med utstillere i HelseCampus Stavanger. Du får se løsninger fra bedrifter og kommuner, nyte i kaféen og høre inspirerende foredrag.

HJERTELIG VELKOMMEN!

Det handler nemlig om å legge til rette for å leve gode liv hver dag. Et liv slik du ønsker å ha det. Alderdom og helseutfordringer kommer ofte snikende, men det trenger ikke være så utfordrende. Når boligen og omgivelsene tilpasser seg våre funksjonsnedsettelser, da er vi jo oppe og nikker igjen.

Hvordan er din bolig for livet? Her finnes mange gode svar, og ingen er feil. For å finne flere svar inviterer Norwegian Smart Care Lab sammen med Nordic Edge Innoasis, Universitetet i Stavanger og HelseCampus Stavanger til dette arrangementet. Du får foredrag fra en arkitekt, bruker og forsker. Ta deg også gjerne en matbit i kaféen og slå av en prat med både utstillere og foredragsholdere.

Hvilke løsninger finnes? Utstillingen med løsninger fra både bedrifter og kommuner vil være åpen fra kl. 11 til 17 denne dagen. Alle er hjertelig velkomne innom for en titt.

Vil du stå på stand? Har din bedrift løsninger knyttet til bolig og smartteknologi i hjemmet? Send gjerne en e-post til anine@valide.no for mer informasjon og påmelding av din bedrift.

Under finner du en presentasjon av bedrifter og kommuner som kommer.

Pris og påmelding: Merk deg at det er helt gratis å delta. Det er også gratis å ha stand for medlemmer av Norwegian Smart Care Cluster og Nordic Edge.

Vil du bli med på forskningen vår?

Blant utstillerne finner du forskningsprosjektet «Releasing the Power of users» som setter søkelys på brukerrollen ved digitaliseringen av helse.

Vi ønsker derfor spesielt eldre velkommen til arrangementet! Her finner du mer informasjon om forskningsprosjektet.

Velkommen til de over 62 – gratis buss: Det er satt opp to gratis busser for eldre: en fra Stavanger og en fra Sandnes. Det er begrenset med parkering og vi oppfordrer å bruke bussen. Håpet er at spesielt de over 62 vil komme for å svare på noen spørsmål om hva som er viktig for dem, og gi utstillere tilbakemelding på produktene de stiller ut.

Informasjon om buss finner du HER.

Program

24. mai åpner dørene klokka 11 til HelseCampus som ligger i Innovasjonspark Stavanger

Stikk innom på deler av programmet eller hele dagen om du vil

Klokka 12.00-13.00

  • Velkommen, og hvor er vi? Line Hurup Thomsen fra HelseCampus forteller litt om senteret og ønsker velkommen
  • Modell for velferdsbehov og boligsimulering Vi får presentert en modell for dette fra NORCE v/Svein Ingve Nødland, seniorforsker
  • Hva ser arkitekten? Gode boligområder for hele livet, eksempler fra praksis v/Harald Brynlund-Lima, Stafr AS
  • Hvordan kan boligen bidra til livsglede for eldre? Boligen er ikke godkjent før noen vil leve livet sitt der. Vi får også brukerens synsvinkel fra Arne Harald fra organisasjonen Livsglede for eldre
  • Hvilke løsninger har bedriftene? Bedriftene som står på stand presenterer sine løsninger

Klokka 13.00-15.00

  • Hvordan ser din bolig for livet ut? Du kan nyte god mat og besøke stilige utstillinger fra bedrifter og kommuner. Her kan du også delta i små aktiviteter og gi dine innspill til utviklerne på temaet “bolig for livet”

Klokka 15.00-16.00

  • Velkommen, og hvor er vi? Jofrid Åsland fra Norwegian Smart Care Cluster forteller litt om senteret HelseCampus og ønsker velkommen
  • Hvordan kan brukeren bli utvikleren? Vi får høre om forskningsprosjektet “Releasing the power of users”
  • Hva sier eiendomsutvikleren? Vi får se verden gjennom brillene til en utvikler av boliger
  • Hvilke løsninger har bedriftene? Bedriftene som står på stand presenterer sine løsninger

Klokka 17 takker vi for en herlig dag og ønsker deg god tur hjem til din bolig – er det boligen for livet?

In co-operation with:

Previous event
Back to events overview
Next event