Nordic Edge

Find opportunities

I møtet mellom uløste offentlige utfordringer og løsningskompetanse fra næringslivet finnes nye arbeidsplasser og bedre løsninger.

Derfor har vi laget Utfordringsbanken

 

(Bilde tatt av Eduardo Grund / regionstavanger.com)

Utfordringsbanken er en Norsk nyskapning

Vi tror løsningene på komplekse samfunnsutfordringer som ingen eier alene, og som vi ikke kan løse med dagens metoder og verktøy,  ofte ligger i flere og tettere samarbeid mellom offentlige og private aktører.

I Utfordringsbanken vil vi samle og vise frem offentlige utfordringer på jakt etter løsninger.

Hvem bør gå i Utfordringsbanken?

  • Bedrifter som sitter på løsninger og kompetanse som fortjener å møte en offentlig utfordring vil finne kommuner som lytter
  • Kommuner med utfordringer som ikke lar seg lett beskrive i et anbud er kan bruke Utfordringsbanken for å komme i dialog med løsningsleverandører

 

GNIST 2022 – 9 kommunale utfordringer ligger klare

Nordic Edge og Design og Arkitektur Norge (Doga) samarbeider om programmet GNIST som du kan lese mer om her. Gjennom en kvalifiseringsprosess har 9 kommuner lansert sine egne steds- og næringsutviklingsutfordringer. Gå inn på Utfordringsbanken og les om hver av de 9 utfordringene og mulighetene det gir for næringslivet.

Utfordringene i Utfordringsbanken er pre-anbud. Dette er ikke et alternativ til eksisterende anbudsplattformer. Vi vil lage markedsplassen større ved å løfte frem flere utfordringer, få i gang flere konstruktive samtaler mellom kommuner og bedrifter.  Hvis resultatet i neste omgang blir en form for offentlig anskaffelse og en skalerbar løsning med eksportpotensial har vi lykkes.

Utfordringsbanken lanseres mars 2022. Da starter også jobben med å fylle den med innhold.