EU ProjectsNordic Edge

Infomøte om Kvikktest i Pedersgata-området!

Hvordan gjøre Pedersgata-området mer inkluderende, bærekraftig og attraktivt?

Pedersgata-området i Stavanger har en lang, spennende og kompleks historie, både kulturelt og politisk. I NEB-STAR-sammenheng skal området brukes til testing av nye metoder for stedsutvikling, samarbeidsformer og innbyggerinvolvering.

NEB-STAR ønsker å utfordre aktører til å teste ut nyskapende løsninger for Pedersgata-området: Hvordan gjøre Pedersgata-området mer inkluderende, bærekraftig og attraktiv? Kan du bidra til å løse en utfordring eller forløse et potensial? Med Pedersgata-området menes både selve gata, og nærliggende sidegater.

Hva er en kvikktest-konkurranse?

En kvikktest er et eksperiment der utvalgte aktører får testet sine løsninger i reelle omgivelser, i en begrenset periode. Målet er å skape verdi ved å teste og eksperimentere sammen med innbyggerne, og på tvers av sektorer og interessenter. Stavanger kommune har tidligere kjørt kvikktest-konkurranser i Lervig, i øyriket og på Site 4016 på Åsen.

Det velges ut inntil fem prosjekter som får tildelt opptil 250.000 kroner eks. mva. hver. Det vil stilles testområder disponible for kvikktesten.

Kan alle delta i konkurransen?

For å delta i konkurransen trenger du kun et organisasjonsnummer, det vil si minst et enkeltmannsforetak. Bedriftene/enkeltmannsforetakene har ansvar for gjennomføring av testen, med oppfølging og støtte fra teamet i NEB-STAR.

Her kan du lese kunngjøringen i anbudsverktøyet Mercell.

Frist for innlevering av forslag er fredag 1. mars kl. 12.00.
Kvikktesten starter medio april, og vil vare i seks måneder.

Høres dette spennende ut?

Velkommen til informasjonsmøte i lokalene til An Nam, Pedersgata 33, tirsdag 30. januar kl. 14.00-16.00. Det blir omvisning i Pedersgata og lett servering. Testen skjer gjennom NEB-STAR, som er et EU-initiativ ment for å fremme sosiale og bærekraftige måter å leve på. Sammen jobber vi med samfunnsinnovasjon for å bli klimanøytrale raskere – på en inkluderende, estetisk og bærekraftig måte.

Noe du lurer på ang Kvikktest, kontakt Trygve

Trygve A. Meyer

Head of Smart City Cluster

+47 959 37 837

Previous event
Back to events overview
Next event