Arendalsuka er en demokratisk møteplass for alle som er engasjert i samfunnet vi lever i. Vi er tilstede for å bli lytte til, debattere og løse dagens og morgendagens samfunnsutfordringer. Vi ser frem til å bidra på flere arenaer under denne uken
Nordic Edge på Arendalsuka
I løpet av arrangementet vil du finne Nordic Edge på følgende steder:
SMARTE BYER MED NULL UTSLIPP INNEN 2030 – NOEN SOM TROR PÅ DET DA?
Onsdag 14.8 2024, kl 13:30 – 14:30, Rygerelektra
Hvordan skal norske byer oppnå ambisiøse mål om nullutslipp og smart teknologi innen 2030? Med kun 5,5 år igjen, er tiden knapp, og spørsmålene mange. Hva er den reelle planen? Hvordan skal vi håndtere de mange planene og konfliktene som oppstår underveis?
I dette arrangementet samler vi aktører fra offentlig sektor, akademia og næringsliv fra norske byer for å diskutere veien videre. Hvordan sikrer vi at ambisjonene om utslippsreduksjon og smarte byer blir til konkrete handlinger? Har våre byer en klar plan, eller svever de fortsatt målløse rundt uten nødvendig koordinering og handlingskraft?
AGRITECH – KLIMAINVESTOR? SE TIL LANDBRUKET!
Torsdag 15.8 2024, kl 18:00 – 19:00, Rygerelektra
Er det mulig å få til økonomisk vekst med bærekraftige løsninger for fremtidens landbruk? Vi står ovenfor enorme samfunnsmessige utfordringer, spesielt innen matproduksjon hvor vi må produsere mer med mindre. Selskapene som finner løsninger på disse utfordringene vil ikke bare forbedre klimaet vårt, men også tilby betydelige økonomiske gevinster for de modige investorene som satser tidlig.
I samarbeid med ledende investorer og aktører innen agrifoodtech, utforsker vi hvordan teknologiske gjennombrudd og nytenkende forretningsmodeller kan transformere landbrukssektoren.
EDIH Oceanopolis som er et EU prosjekt som vi i Nordic Edge er partner i skal også ha et arrangement under Arendalsuka:
NÅR KI KRASJER MED BYRÅKRATIET
Tirsdag 13.8, kl 17:00 – 18:00, Kanalplassen
EUs og Regjeringens mål med de nye programmene, Horisont Europe og Digital Europe, som erstattet H2020 i 2020 er at næringslivet skal bli mer konkurransedyktig/kostnadseffektivt og utvikle nye bærekraftige tjenester ved hjelp av digitale verktøy inkl KI.
Målet er det samme for offentlig sektor som også omfattes av programmene. Flere og bedre tjenester til lavere kostnad.
Er det kompetanse, strategier og evne til samarbeid mellom de ulike sektorene i offentlig sektor til å ta disse nye verktøyene i bruk slik at innbyggerne får bedre tilpassete tjenester og det offentlige sikres en mer effektiv drift og ressursbruk?