Nordic Edge Expo Language Norwegian

Hvordan bygger vi i den smarte byen?

Mange har snakket høyt om “smarte byer”* ganske lenge. Men til nå har dette mest handlet om energiløsninger og transport. Vi i byggebransjen vet at man ikke får en virkelig smart by uten “smarte bygg”**. Men hva er det? Og hvordan bygger vi de virkelig fremtidsrettede smarte byggene? De som gir brukerne en bedre hverdag, men som ikke er kule tekniske dingser/løsninger som blir utdaterte etter kort tid i drift?
Construction City gleder oss til å diskutere disse spørsmålene sammen med noen av de flinkeste i bransjen.

Hvorfor smarte byer?  Gunnar Crawford, Smartbysjef i Stavanger som i 2019 vant Dataforeningens “Stavanger har Norges smarteste smartbyløsning

Hvordan bidrar smarte bygg til smarte byer? Rune Stene, daglig leder i Powerhouse som bl.a. har laget veikartet “Smart by Powerhouse” som i 2019 laget et funksjonsbasert rammeverk for smarte bygg.

Slik har vi bygget Norges smarteste bygg på Sola! Espen Riska, leder Atea Stavanger som jobber i et smartbygg åpnet i oktober 2018, et kontorbygg på 3000 kvm. realisert av Hellstø-gruppen som byggherre, Atea som leietaker, og Skanska som entreprenør.

Mulighetene er mange – hva er lett, hva er vanskelig og hvem blir vinneren? Thomas Wærner, handlekraftig praktiker med tidlig erfaring fra smarthus-teknologiens fordeler og ulemper som gründer og leverandør av velferdsteknologi. I dag daglig leder Torpa El-installasjon AS. Thomas er også kjent som hundekjører, og vant Iditarod (verdens lengste hundesledeløp) i 2020.

Paneldiskusjon “Hvordan bygger vi best i den smarte byen“? Med deltakere som bl.a. Erik Gjesdal fra Schneider Electric, Rune Stene og Gunnar Crawford, Ledet av Anett Andreassen, direktør digitalisering og utvikling i Statsbygg.

 

 

Speaker
Speaker
Speaker
Speaker

In co-operation with:

Previous event
Back to events overview
Next event