Nordic Edge er stolte over å kunngjøre at den norske regjeringen har tildelt 20 millioner kroner til støtte og videreutvikling av to betydningsfulle norske prosjekter innenfor EUs forskningsprogram Digital Europe! Et av dem er EDIH Oceanopolis som vi i Nordic Edge er hovedpartner i.

Dette tilskuddet understreker Norges dedikasjon til innovasjon og teknologisk fremgang, og det markerer en viktig reise mot å styrke digital utvikling hos små og mellomstore bedrifter. Vi ser frem til det vi sammen med våre partnere skal utrette i dette viktige EU-prosjektet.

EDIH Oceanopolis skal bidra til å akselerere digitalisering i start-ups, SMB-er og offentlig sektor gjennom å være en hub som kobler sammen kunnskap, testing, og kapital på tvers av sektorer langs norskekysten. Dette vil bidra til økt digital forståelse og styrke konkurranseevnen med de nyeste digitale verktøyene og ferdighetene. Sammen med åtte andre hovedpartnere i dette prosjektet i tillegg til Nordic Edge jobbes det i EDIH Oceanopolis for å sikre en bedre digital og bærekraftig fremtid.

« Vi er veldig glade for regjeringens beslutning. Behovet for digital og grønn omstilling i næringslivet er tydelig. Vår rolle både som innovasjonsklynge og partner i EDIH-prosjektet er å skape innovasjonskraft; og digitalisering er en viktig driver. Med ekstra finansiering fra regjeringen ser vi frem til å gi gass sammen med bedriftene » – Sier Terje Eide, CEO Nordic Edge

 

Fra høyre: Stig Marthinsen – administrerende direktør i EDIH Oceanopolis, Karianne Tung – Digitaliseringsminister, Eirik Andreassen – Leder i Nemonoor Foto: Ole Magnus Kinapel

Det var den nyutnevnte digitalministeren Karianne Tung, som sammen med de to EDIH´ene som lanserte denne gladnyheten under et pressemøte. Der sa vår nye minister følgende:

« Jeg er stolt over at to norske nettverk hevder seg på linje med de mest innovative i hele Europa. Dette er viktig for den digitale og grønne omstillinga vi skal gjennom i årene som kommer. Det vil bidra til å øke den digitale kompetansen i hele norsk næringsliv. » – Digitalminister Karianne Tung.

Tjenestene rulles ut sammen med partnere over hele landet: blant annet NORCE, Validé, Mechatronics Innovation Lab, Kupa og Innovasjon Norge for å nevne noen. Samt klynger, nettverk, akademia, testsentre, fylkeskommuner og en rekke inkubatorer. I tillegg jobbes det tett med over 2000 ressursmiljøer i Europas største digitaliseringsnettverk – European Digital Innovation Hubs Network.

 

 

Nordic Edge ser frem til det vi sammen med våre partnere skal utrette i dette viktige EU-prosjektet, og vil du vite mer?
Kontakt Trygve A. Meyer under, han sitter tett i prosjektet, og er åpen for alle spørsmål.

Trygve

Trygve A. Meyer

Head of Smart City Cluster

+47 959 37 837